Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ezekre lesz szüksége a babának a hozzátápláláskor

Ezekre lesz szüksége a babának a hozzátápláláskor

Ha épp a hozzátáplálás megkezdése előtt állsz, izgalmas időszak elé nézel. Biztosan gyűjtöd az ötleteket, tervezgeted a baba menüjét és persze az is felmerül benned, hogy az alapanyagokon kívül mire lesz még szükséged a konyhában, valamint gyermekednek az étkezés során. Előző bejegyzésünkben azt jártuk körbe, hogy mikor érdemes megkezdeni a hozzátáplálást és mire kell figyelni a megfelelő etetőszék kiválasztásánál. A mostani alkalommal pedig arról ejtünk szót, hogy melyek azok az eszközök, amik segítségünkre lehetnek magának az etetésnek a folyamatában, illetve az étel tárolásában.

Alapdarab az étkezéshez: az előke

Az ismerkedés az új ízekkel és textúrákkal minden kisgyermek számára érdekes élmény, viszont az ezekhez való hozzászokás mellett az evés folyamatát is tanulniuk kell. Kezdetben a még meglévő nyelvkilökő reflex miatt, egy-egy falat szokatlanságától vagy éppen egész egyszerűen azért, mert a folyamatot még nem tudja teljes egészében koordinálni a baba, az étel egy része biztosan a száján kívül fog kikötni. Ezért is hangsúlyoztuk az előzőekben, hogy mennyire fontos az etetőszék megfelelő tisztíthatósága. Emellett gondoljunk a ruházatra is, hiszen ki szeretné, ha egy-egy színesebb étel örökre nyomot hagyna a babaruhán? A megoldás egyszerű: használjatok előkét! Többféle anyagból és számos vidám, színes mintából válogathatsz már. Az általunk forgalmazott termékek vízállóak, könnyen tisztíthatóak, mosó- vagy mosogatógépbe is beteheted őket. Állíthatóak, így lépést tartanak a gyermek növekedésével, morzsafogó zsebük pedig összegyűjti a lehulló darabkákat is.

A megfelelő evőeszköz kiválasztása

Biztosan azon is elgondolkoztál már, hogy milyen evőeszközt szerezz be a kezdeti időkre. Mi azt javasoljuk, hogy mindenképp puha, rugalmas, szilikonból készült fejjel ellátott kanálra essen a választás. A babák hozzátáplálásának megkezdése ugyanis nagyon gyakran egybeesik a fogzás megindulásával, amikor az érzékeny íny még érzékenyebbé válik. Emiatt a kicsik rövidebb időszakokra amúgy is elutasítóbbak lehetnek a szilárd ételekkel, amit csak tetéz a kemény evőeszköz használata. Ilyenkor egyébként is igyekeznek minden szájukba kerülő tárgyat megrágcsálni, ami megint csak sokkal kellemesebb élmény a puha szilikon esetén, mint például egy kemény fém kanálnál. A kínálatunkban megtalálható darabok kellően puhák, így biztosan nem sértik meg gyermeked ínyét. Emellett úgy vannak kialakítva, hogy segítségükkel könnyen letörölhető a baba arcára kerülő étel, valamint beépített kanáltámaszuknak köszönhetően csökkenthető az evéssel járó maszatolás.

Mi legyen a maradékkal?

Sok fejtörést okoz az is, hogy mi legyen a maradék étellel, hiszen a gyerekek ebben az életkorban még egyrészt eléggé változó mennyiségeket esznek, másrészt pedig szinte lehetetlen annyira kicsi adagot főzni, ami egyetlen étkezés alatt elfogy. Jó hír, hogy nyugodtan el lehet tenni későbbre a megmaradt ételt, azzal a feltétellel, hogy nem evett bele a baba, hiszen a nyálban található baktériumok elszaporodnak benne, mely komoly problémákat okozhat. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolható a maradék, viszont fagyasztóban akár hónapokig is. Mindkét tartósítási módszerhez találsz praktikus ételtároló edényeket webshopunkban.